Schütz: Cantiones sacrae (2CD)

$39.99 $36.99
You save $3.00
Current Stock:
Magnificat, Philip Cave

Cantiones sacrae is the long-awaited follow up to Magnificat’s critically acclaimed 25th anniversary recording, Scattered Ashes. The Cantiones sacrae is an unusual work that stands quite apart from Schütz’s other published sacred music in both scale and style. The collection comprises forty Latin motets for four voices, plus a figured bass for continuo accompaniment (realized on this recording by lute, violone and organ), which was added later by the composer. The perfectly crafted works are composed in a learned, contrapuntal style rich in dissonance and range of expression. Schütz cleverly mirrors the intensely intimate nature of the texts using a musical language that looks to inward expression rather than to external effect. Schütz takes every opportunity to exploit vocal timbre and technique in the service of word-painting, with the virtuosic vocal lines ranging from a conservative imitative style to the most avant-garde, chromatic style of the Italian madrigal. Magnificat’s performance of the Opus 4 motets reveals Schütz to be a composer with an imagination of extraordinary variety.

- - - - - - - - - - - - - - - - -


Sunday Times

"With their imaginative textures, arresting harmonies and often hair-raising challenges to the singers’ techniques, these pieces show a master at work. Cave’s six singers and five continuo players give readings of piercing clarity and impassioned conviction."

- - - - - - - - - - - - - - - - -



  1. O bone, o dulcis, o benigne Jesu (prima pars), SWV 53
  2. Et ne despicias humiliter te petentem (secunda pars), SWV 54
  3. Deus misereatur nostri, SWV 55
  4. Quid commisisti, o dulcissime puer (prima pars), SWV 56
  5. Ego sum tui plaga doloris (secunda pars), SWV 57
  6. Ego enim inique egi (tertia pars), SWV 58
  7. Quo, nate Dei, quo tua descendit humilitas (quarta pars), SWV 59
  8. Calicem salutaris accipiam (quinta et ultima pars), SWV 60
  9. Verba mea auribus percipe, Domine (prima pars), SWV 61
  10. Quoniam ad te clamabo, Domine (secunda pars), SWV 62
  11. Ego dormio, et cor meum vigilat (prima pars), SWV 63
  12. Vulnerasti cor meum, filia carissima (secunda pars), SWV 64
  13. Heu mihi, Domine, quia peccavi nimis, SWV 65
  14. In te, Domine, speravi, SWV 66
  15. Dulcissime et benignissime Christe, SWV 67
  16. Sicut Moses serpentem in deserto exaltavit, SWV 68
  17. Spes mea, Christe, Deus, SWV 69
  18. Turbabor, sed non perturbabor, SWV 70
  19. Ad Dominum cum tribularer clamavi (prima pars), SWV 71
  20. Quid detur tibi (secunda pars), SWV 72


  1. Aspice, Pater, piissimum Filium (prima pars), SWV 73
  2. Nonne hic est, mi Domine (secunda pars), SWV 74
  3. Reduc, Domine Deus meus (tertia et ultima pars), SWV 75
  4. Supereminet omnem scientiam (prima pars), SWV 76
  5. Pro hoc magno mysterio pietatis (secunda pars), SWV 77
  6. Domine, non est exaltatum cor meum (prima pars), SWV 78
  7. Si non humiliter sentiebam (secunda pars), SWV 79
  8. Speret Israel in Domino (tertia et ultima pars), SWV 80
  9. Cantate Domino canticum novum, SWV 81
  10. Inter brachia salvatoris mei, SWV 82
  11. Veni, rogo, in cor meum, SWV 83
  12. Ecce advocatus meus apud te, Deum Patrem, SWV 84
  13. Domine, ne in furore tuo arguas me (prima pars), SWV 85
  14. Quoniam non est in morte (secunda pars), SWV 86
  15. Discedite a me omnes qui operamini (tertia et ultima pars), SWV 87
  16. Oculi omnium in te sperant, Domine (prima pars), SWV 88
  17. Pater noster, qui es in caelis (secunda pars), SWV 89
  18. Domine Deus, Pater caelestis (tertia et ultima pars), SWV 90
  19. Confitemini Domino, quoniam ipse bonus (prima pars), SWV 91
  20. Pater noster, qui es in caelis (repetatur ut supra), SWV 92
  21. Gratias agimus tibi, Domine Deus Pater (tertia pars), SWV 93